Skip to content

ΔΤ Απολογιστικό 2014

Ημέρες Καριέρας 2014
 


Δελτίο Τύπου

7.000 επισκέπτες στο Φεστιβάλ Καριέρας 2014! 48 εταιρίες έλαβαν μέρος από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μια εκπαιδευτική υποτροφία δίνεται σε έναν επισκέπτη!

Το kariera.gr, το πρώτο website στην Ελλάδα για την εργασία και μέλος του δικτύου careerbuilder.com, του μεγαλύτερου website παγκοσμίως για την αγορά εργασίας διοργάνωσε το Φεστιβάλ Καριέρας στις 10, 11 και 12 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων. Για τρείς ημέρες, η καρδιά της αγοράς εργασίας χτύπησε στο μεγαλύτερο event που διοργανώθηκε ποτέ στην Ελλάδα για την επαγγελματική εξέλιξη.
Στις Ημέρες Καριέρας συμμετείχαν συνολικά 48 εταιρίες, εκπαιδευτικοί οργανισμοί και start-up επιχειρήσεις! Για 3η φορά συμμετείχαν εταιρίες από το εξωτερικό (Ταϊβάν, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο κ.α.)  που αναζητούν προσωπικό, οργανισμοί για την επιχειρηματικότητα αλλά και διεθνείς οργανισμοί που έδιναν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για εργασία στο εξωτερικό. Το ALBA Graduate Business School για μια ακόμη χρονιά δήλωσε δυναμικά το παρόν στις Ημέρες Καριέρας καθώς και έμπρακτα την στήριξή του σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτη οικονομική/κοινωνική ομάδα και επιθυμούν να σπουδάσουν, προσφέροντας για δεύτερη συνεχή φορά τη δυνατότητα σε ένα από τους συμμετέχοντες, να σπουδάσει με πλήρη υποτροφία στο πρόγραμμα MSc in Strategic HRM. 
Πιο συγκεκριμένα 7.000 επισκέπτες: 

 • Περιηγήθηκαν στα περίπτερα των επιχειρήσεων που αναζητούν προσωπικό, κατέθεσαν τα βιογραφικά τους σημειώματα και πέρασαν από προσωπικές συνεντεύξεις,
 • Συνάντησαν εκπροσώπους από εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού και ενημερώθηκαν για τις νέες τάσεις στην εκπαίδευση,
 •  Ενημερώθηκαν για επιδοτούμενα προγράμματα ανέργων και εξειδικευμένα σεμινάρια, αλλά και συμμετείχαν σε ενδιαφέροντα workshops μέσα από τις παράλληλες εκδηλώσεις.
 • Δέχτηκαν τις χρήσιμες συμβουλές σε θέματα βιογραφικού σημειώματος, διαχείρισης συνέντευξης και επαγγελματικού προσανατολισμού από ειδικούς recruiters-συμβούλους
 • Έζησαν την εμπειρία του Up Event, του πιο αισιόδοξου event της χρονιάς. Διακεκριμένες προσωπικότητες από όλους τους τομείς εργασίας φώτισαν μέσα από την προσωπική τους ματιά το δικό τους μονοπάτι σταδιοδρομίας. Το Up Event οργάνωσε και παρουσίασε η δημοσιογράφος Μία Κόλλια,
 • Τέλος παρακολούθησαν τις δυο συναυλίες των συγκροτημάτων The Burger Project και Penny & The Swinging’ Cats.

Το προφίλ των επισκεπτών ήταν:

 • 23% 18-24 ετών, 41% ηλικίας 25-30 ετών, 17% 31-35 ετών και 19% άνω των 35 ετών
 • Το 57% των επισκεπτών είναι απόφοιτοι Ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, το 24% κάτοχοι μεταπτυχιακών  ή διδακτορικών τίτλων και το 12% απόφοιτοι ΤΕΕ/ΙΕΚ
 • Το 33% εργάζεται ήδη ενώ το 67% των επισκεπτών αναζητά εργασία
 • Το 33% των επισκεπτών διαθέτει έως 3 χρόνια προϋπηρεσία, το 20% 5-10 έτη, το 19% περισσότερο από 10 έτη, το 14% 3-5 έτη και ένα 14% καθόλου.
 • Η πλειοψηφία των επισκεπτών ήταν απόφοιτοι τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικών Επιστημών, Πληροφορικής, Λογιστικής, Μάρκετινγκ, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας και Τουριστικών Επιχειρήσεων.
 • Οι κλάδοι που είχαν τη μεγαλύτερη ζήτηση ως επιθυμητό αντικείμενο απασχόλησης  από τους υποψήφιους επισκέπτες ήταν η Πληροφορική, Λογιστικά, τα Χρηματοοικονομικά, η Εκπαίδευση, οι Πωλήσεις, Μηχανικοί, επαγγέλματα Υγείας, γραμματειακής υποστήριξης και επαγγέλματα Διοίκησης Επιχειρήσεων. 

Οι Ημέρες Καριέρας συμπλήρωσαν φέτος 15 χρόνια δράσης. Η στρατηγική απόφαση να εξελιχθούν σε Φεστιβάλ Καριέρας και να απευθυνθούν σε ένα ευρύτερο κοινό στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, σε μια περίοδο κρίσης που η ανεργία στην Ελλάδα ανέρχεται στο 26%. Το kariera.gr θεωρεί υποχρέωση του τη διοργάνωση τέτοιων γεγονότων και υπόσχεται να συνεχίσει να εκπληρώνει το όραμα του ώστε να βρεθεί «Ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση».
Χρυσός χορηγός του Up Event ήταν η Online Sales και ασημένιος χορηγός το MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 • Ομιλητές του Up Event: ο πολεμικός ανταποκριτής Σωτήρης Δανέζης, οι δημοσιογράφοι Αγάπη Τσακπίνογλου και Κίμων Φραγκάκης, ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος, η επιχειρηματίας και μοντέλο Βίκυ Καγιά, ο πρόεδρος της Οργάνωσης Γη, Χρήστος Ζούρας, ο ιδρυτής της Farmer’s Republic, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών, Ανδρέας Στεφανίδης, ο Creative Director της McCann Athens, Θοδωρής Τσεκούρας, η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου, η διευθύντρια του Μέντα 88fm, Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ο δημιουργός του website Κώστας Βογιατζής, η παρουσιάστρια του One Way Ticket, Επιστήμη Μπινάζη, η αρχιτέκτονας Ελένη Κωστίκα, οι start uppers Στέλλα Μπομποτσιάρη, Παύλος Ξύνας και Γιάννης Ζαγοριαννάκος, ο επιχειρηματίας στον τουρισμό Φώτης Κοκοτός, ο Διευθύνων Σύμβουλος της GenWorth Financial Ελλάδος, Δημήτρης Κιούκης, ο Διευθυντής του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, Μίλτος Σωτηριάδης, το μέλος της ομάδας The Nomad Caravan, Σπύρος Νομπιλάκης και η ομάδα αρχιτεκτονικού και θεατρικού φωτισμού  BEFORELIGHT.

Με την υποστήριξη του ANTENNA GROUP.

 

%d bloggers like this: