Skip to content

Σύντομο Βιογραφικό

Νίκος Καραθάνος

Σεφ και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Cookoovaya

 

Ο Νίκος Καραθάνος αποφοίτησε από τη σχολή LE MONDE το 2003.

Έχοντας 10ετή εμπειρία στον χώρο της εστίασης, έχει δουλέψει σε κορυφαία εστιατόρια στην Αθήνα. Για χρόνια υπήρξε δίπλα στον τριάστερο Martin Berasategui στο San Sebastian και στο “La Bastide Saint-Antoine”, στη Γαλλική Ριβιέρα δίπλα στον διάστερο Jacques Chibois.

Θήτευσε και συνεργάστηκε με τον μεγάλο δάσκαλο chef Jerome Serres, την εμπειρία του οποίου απορρόφησε σαν σφουγγάρι. Ενα αστέρι Michelin το οποίο στα 27 του θα τον καταστήσει τον νεότερο Ελληνα που έχει τιμηθεί με αυτό και πολλές άλλες επιτυχίες που ακολούθησαν, καταγράφονται μεν στο βιογραφικό του, αλλά δεν τον παραπλανούν. Ο Νίκος πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος για να αγγίξεις το όνειρο είναι η προσήλωση στους στόχους και η πολλή σκληρή δουλειά. Όλα αυτά με επιμονή, υπομονή και φυσικά μεγάλη ικανοποίηση – έτσι όπως τα πραγματοποιεί στο εστιατόριο Cookoovaya.