Skip to content

Συμμετέχουσα εταιρία

Μύθος Ζυθοποιία

www.mythosbrewery.gr

H Μύθος Ζυθοποιία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στην Ελλάδα και μέλος του Ομίλου Carlsberg. Φιλοδοξία μας είναι να είμαστε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία μπύρας στην Ελλάδα.

Η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητη μονάδα παραγωγής στην περιοχή της Σίνδου, στη Θεσσαλονίκη, όπου παράγει τις μπύρες Mythos, Kaiser, Kaiser Blonde, Kaiser Double Malt και Henninger, τις οποίες και διανέμει στη χώρα μας. Ειδικά σε ό,τι αφορά την μπύρα Mythos, την πιο διάσημη ελληνική μπύρα, η εταιρεία αναπτύσσει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, καθώς το συγκεκριμένο προϊόν αποτελεί τη μοναδική ελληνική μάρκα μπύρας που εξάγεται σε περίπου 40 χώρες και έχει επώνυμη ζήτηση και φανατικούς θαυμαστές.

Παράλληλα, η εταιρεία εισάγει και διανέμει στη χώρα μας διεθνώς αναγνωρισμένες μάρκες: τη δανέζικη Carlsberg, τη μεξικάνικη Corona Extra, τις ιρλανδικές μπύρες της Diageo Guinness και Kilkenny, τη βέλγικη Grimbergen, τη βαυαρικής προέλευσης weissbier Schneider Weisse, τον Ιρλανδέζικο μηλίτη Magners και τον Οίνο από μήλα Somersby, προσφέροντας στον έλληνα καταναλωτή νέες, ποιοτικές γεύσεις.

Η Μύθος Ζυθοποιία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο πεδίο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και αναπτύσσει σχετικές πρωτοβουλίες σε τομείς όπως, η προστασία του περιβάλλοντος με επικέντρωση σε ενέργειες εξοικονόμησης ενέργειας, νερού, ηλεκτρισμού και διαχείρισης απορριμμάτων.

Παράλληλα προωθεί τη νεανική επιχειρηματικότητα και καινοτομία και στηρίζει πρωτοβουλίες, δράσεις και εκστρατείες Μη Κυβερνητικών Οργανισμών, βοηθώντας στο έργο και στις προσπάθειές τους παρά τις δυσκολίες του οικονομικού περιβάλλοντος.

Ευκαιρίες Καριέρας

Στη Μύθος Ζυθοποιία «ζυθοποιούμε» ένα καλύτερο μέλλον για τους ανθρώπους μας!

Οι άνθρωποι που προσλαμβάνουμε έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε ένα δυναμικό περιβάλλον με ευκαιρίες εξέλιξης. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη και η διατήρηση εσωτερικών ταλέντων μέσα από στρατηγικές κινητικότητας (mobility), ανταγωνιστικών αμοιβών και παροχών και ανάπτυξη ηγεσίας.

Προωθούμε μία κουλτούρα υψηλής απόδοσης και δημιουργούμε ένα περιβάλλον εργασίας με αφοσιωμένους και δεσμευμένους εργαζόμενους. Το ομαδικό πνεύμα αποτελεί βασικό στοιχείο της εταιρικής μας κουλτούρας, αφού είμαστε βέβαιοι ότι πίσω από κάθε επιτυχία κρύβεται μία συλλογική προσπάθεια. Παράλληλα αναγνωρίζουμε και επιβραβεύουμε την ατομική προσπάθεια και αποτελεσματικότητα, αφού πιστεύουμε ότι καθένας μας έχει τη δύναμη να κάνει τη διαφορά.

Αν κι εσύ έχεις το ίδιο πάθος και διψάς πάντα για το καλύτερο, τότε είσαι ο ιδανικός υποψήφιος.

Διαδικασία Αξιολόγησης

Στη Μύθο Ζυθοποιία ακολουθούμε μία αποτελεσματική, δίκαιη και διαφανή διαδικασία αξιολόγησης, υποστηρίζοντας τη διαφορετικότητα και τις ίσες ευκαιρίες για όλους.

Για κάθε επιλογή χρησιμοποιούμε πάντα περισσότερες από μία μεθόδους αξιολόγησης ανάλογα με το επίπεδο και την πολυπλοκότητα του ρόλου.

Τα βασικότερα εργαλεία αξιολόγησης είναι:

Συνεντεύξεις

Θα σου ζητηθεί να συμμετέχεις σε έναν αριθμό συνεντεύξεων ανάλογα με την πολυπλοκότητα και το επίπεδο της θέσης. Τουλάχιστον η μία από αυτές τις συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθεί με τον πιθανό μελλοντικό διευθυντή σου και με εκπρόσωπο του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού. Κάθε υποψήφιος ο οποίος προτείνεται για μια θέση θα πρέπει να έχει αξιολογηθεί από τουλάχιστον δύο αξιολογητές στο στάδιο των συνεντεύξεων.

Ψυχομετρικά  Τεστ

Αποτελούν μια σειρά από γραπτές δοκιμασίες που μπορεί να περιλαμβάνουν ερωτηματολόγια προσωπικότητας και κινήτρων, τεστ αριθμητικής και γλωσσικής ικανότητας, ασκήσεις προσομοίωσης κτλ. Κάθε υποψήφιος ενημερώνεται εκ των προτέρων για τις μεθόδους αξιολόγησης που θα χρησιμοποιηθούν.

Συστάσεις

Στο τελικό στάδιο της διαδικασίας, και πάντα με την συγκατάθεση του υποψηφίου, μπορεί να επικοινωνήσουμε με προηγούμενους εργοδότες για να λάβουμε επιπλέον πληροφόρηση για την προηγούμενη εργασιακή εμπειρία που σχετίζεται με την τρέχουσα θέση.

Επενδύουμε αρκετό χρόνο και πόρους στην επιλογή του κατάλληλου ανθρώπου – όπως και εσύ!

Γι’ αυτό, φροντίζουμε να συμμετέχεις σε ένα οργανωμένο και αποτελεσματικό πρόγραμμα ένταξης στο εργασιακό μας περιβάλλον και στο νέο ρόλο έτσι ώστε να νιώσεις έτοιμος να συμβάλεις στα αποτελέσματα και τους στόχους μας.

 

Video

 

 

Images

 

%d bloggers like this: